Η Περιοχή
Το συγκρότημα ennea suites απέχει μόλις 50 μέτρα από την παραλία των Βραχναιΐκων, η οποία ως πολυσύχναστη διαθέτει δύο ναυαγοσωστικά βάθρα με την παρουσία ναυαγοσωστών από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες η παραλιακή ζώνη των Βραχναιΐκων σφύζει από ζωή με υπέροχες ψαροταβέρνες δίπλα στο κύμα, καφετέριες και bar,
Ο Τόπος μας
Μικρές αποδράσεις
Η προνομιακή θέση του συγκροτήματος δίνει τη δυνατότητα για μικρές αποδράσεις σε κοντινές δημοφιλείς παραλίες ή σε χώρους με αρχαιολογική, πολιτιστική, θρησκευτική αξία, καθώς και σε σημεία ορόσημο για την ευρύτερη περιοχή.
Ενδεικτικά μπορείτε να επισκεφθείτε:

Κάστρο Πάτρας
Το Κάστρο της Πάτρας είναι παλαιό φρούριο της πόλης και ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μνημεία της. Χτίστηκε επάνω στα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης κατά το δεύτερο μισό του 6ου μ.Χ. αιώνα από τον Ιουστινιανό και συγκεκριμένα μετά τον καταστροφικό σεισμό του 551 με υλικά προ-χριστιανικών οικοδομημάτων για την άμυνα της περιοχής και των κατοίκων.

Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα
Ο Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέα Πατρών είναι αφιερωμένος στον Πρωτόκλητο Απόστολο του Χριστού, Άγιο Ανδρέα, Πολιούχο της Πάτρας. Θεωρείται ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός στην Ελλάδα και από τους μεγαλύτερους στα Βαλκάνια. Καλύπτει εμβαδόν περίπου 2.600 τετραγωνικών μέτρων. Πάνω στον κεντρικό θόλο υπάρχει ένας επίχρυσος σταυρός μήκους 5 μέτρων, και στους υπόλοιπους θόλους υπάρχουν 12 μικρότεροι σταυροί. Αυτοί οι σταυροί συμβολίζουν τον Ιησού και τους Αποστόλους του. Το εσωτερικό του ναού είναι διακοσμημένο με βυζαντινής τεχνοτροπίας τοιχογραφίες και μωσαϊκά. Στον Ιερό Ναό φυλάσσονται ο Σταυρός που μαρτύρησε ο Απόστολος και η Τιμία Καρά Του.

Ρωμαϊκό Ωδείο
Το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας είναι μεγαλοπρεπές κτίσμα ρωμαϊκών χρόνων. Βρίσκεται στην Άνω πόλη, είναι επενδυμένο με τούβλα και οι κλίμακες του είναι επενδυμένες με μάρμαρο. Το Ωδείο κατασκευάστηκε πιθανότατα στα χρόνια του Αυγούστου, ενώ ο Παυσανίας αναφέρει ότι ήταν παλιότερο από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Το Ωδείο είναι επισκέψιμο, ενώ χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων , κυρίως του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.
ΑΧΑΪΑ Clauss
Η οινοκαστροπολιτεία της Αχάια Clauss αποτελεί σημείο κατατεθέν για την Πάτρα. Ιδρύθηκε το 1861 από τον Βαυαρό Gustav Clauss και είναι από τις πιο ιστορικές οινοποιίες της πόλης. Η εταιρεία του Κλάους ασχολήθηκε κατά κύριο λόγο με την παραγωγή οίνων, κονιάκ, βερμούτ και Μαυροδάφνης η οποία παραμένει το εμβληματικό προϊόν του Οινοποιείου. Στο Οινοποιείο δημιουργήθηκε μια πολυπολιτισμική κοινωνία αποτελούμενη από Γερμανούς, Ιταλούς, Μαλτέζους και Έλληνες, για τις ανάγκες των οποίων, εκτός από κατοικίες και σχολείο, ανεγέρθηκαν και δύο ναίσκοι. Ένας ορθόδοξος, ο Άγιος Θωμάς κι ένας καθολικός, η Santa Anna, οι οποίοι ακόμα σήμερα λειτουργούν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα κελάρια και να θαυμάσετε τα αφιερωματικά βαρέλια που αποτελούν έργα τέχνης καθώς τα κοσμούν ξυλόγλυπτες παραστάσεις από την ελληνική μυθολογία.
Στέγη Γραμμάτων «Κωστή Παλαμά»
Η επιθυμία της πόλης των Πατρών, για τη διάσωση του κτιρίου της οδού Κορίνθου 241, όπου γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς, ικανοποιήθηκε με άμεσο τρόπο τον Νοέμβριο του 2014, όταν αγόρασε το ερειπωμένο οίκημα ο Αθανάσιος Δ. Στεφανόπουλος. Κυρίαρχος στόχος υπήρξε η δυναμική παρουσίαση του έργου του ποιητή και όχι μόνον η μουσειακή συντήρηση της μνήμης του. Για τον σκοπό αυτό αποκαταστάθηκε η οικία με απόλυτο σεβασμό της εξωτερικής και εσωτερικής φυσιογνωμίας της και εξοπλίστηκε με τα πλέον σύγχρονα μέσα έρευνας και μελέτης. Παράλληλα ιδρύθηκε η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς» για τη διατήρηση και λειτουργία της.
Αρχαιολογικό Μουσείο
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών βρίσκεται στη βόρεια είσοδο της πόλης (Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 36-40) και στεγάζεται σε κτήριο που κατασκευάστηκε το 2008 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Θεοφάνη Μπομπότη. Διαθέτει τρεις μεγάλες αίθουσες (Ιδιωτικού Βίου, Δημόσιου Βίου και Νεκρόπολη). Στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου εκτίθενται ευρήματα που χρονολογούνται από την 4η χιλιετία π.Χ. έως τον 4ο αι. μ.Χ. και προέρχονται από την πόλη των Πατρών, καθώς και από περιοχές της νότιας και της δυτικής Αχαΐας. Ξεχωριστή θέση κατέχουν τα ψηφιδωτά δάπεδα από τις κατοικίες των Πατρών, που είναι πλούσια διακοσμημένα με θέματα εμπνευσμένα από τη μυθολογία και τη φύση και συνήθως πλαισιωμένα με ποικίλα γεωμετρικά μοτίβα.

Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου
Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου αποτελεί ορόσημο της Ελλάδας του 21ου αιώνα και τεχνολογικό επίτευγμα, καθώς είναι η μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο. Με την ολοκλήρωση του έργου, το 2004, έγινε πλέον πραγματικότητα το όραμα που είχε περισσότερα από εκατό χρόνια πριν, ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Χαρίλαος Τρικούπης για τη γεφύρωση του στενού θαλάσσιου περάσματος μεταξύ του Ρίου και του Αντιρρίου.

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
Το θέατρο «Απόλλων» βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στη βορειοανατολική πλευρά της Πλατείας Γεωργίου Α΄ και κατασκευάστηκε το 1872 σε σχέδια του μεγάλου Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ. Είναι μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου και αποτελεί το παλαιότερο από τα σωζόμενα κλειστά θέατρα των νεοτέρων χρόνων και το εντυπωσιακότερο αρχιτεκτονικό στολίδι της πόλης της Πάτρας. Το θέατρο αποτελεί την κεντρική σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ).

Φάρος της Πάτρας
Ο Φάρος της Πάτρας βρίσκεται στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα και δίπλα στην Ιχθυόσκαλα και αποτελεί σύμβολο της πόλης. Σήμερα ο Φάρος δεν έχει ναυτιλιακή χρήση, αλλά πολιτισμική. Στο ισόγειο του κτίσματος υπάρχει καφετέρια και η γύρω περιοχή έχει μετατραπεί σε πάρκο, αποτελώντας χώρο αναψυχής.
Μυκηναϊκός χώρος Βούντενης
To Μυκηναϊκό νεκροταφείο Βούντενης βρίσκεται πλησίον του οικισμού της Βούντενης του Δήμου Πατρέων. Ο αρχαιολογικός χώρος συνολικής έκτασης 180 στρεμμάτων βρίσκεται σε υψόμετρο 220 μέτρων, σε απόσταση 7 χιλιομέτρων βορειανατολικά της Πάτρας, και έχει διαμορφωθεί σε επισκέψιμο πάρκο. Περιλαμβάνει 78 λαξευτούς θαλαμωτούς τάφους και τα ερείπια ενός προϊστορικού οικισμού. Πολλά από τα ευρήματα που έχουν έρθει στο φως, όπως αγγεία, πήλινα ειδώλια, χάλκινες αρύταινες, εργαλεία, όπλα και κοσμήματα, έχουν μεταφερθεί και εκτίθενται στο κοντινό αρχαιολογικό μουσείο Πατρών.
Δημοτική Βιβλιοθήκη και Πινακοθήκη
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών, ιδρύθηκε το 1908 επί δημαρχίας Δημητρίου Βότση και αποτελεί τη πρώτη δημοτική βιβλιοθήκη στην Ελλάδα. Σήμερα το κεντρικό της κτήριο στεγάζεται σε νεοκλασικό οίκημα, στο κέντρο της Πάτρας, στην οδό Μαιζώνος, το οποίο αποπερατώθηκε επί δημαρχίας Βασιλείου Ρούφου, ενώ διαθέτει ακόμα τρία Παραρτήματα. Στο δυναμικό της εντάσσονται περίπου 200.000 τόμοι, που αφορούν κάθε είδος βιβλιογραφικής συγγραφικής προσπάθειας. Μεγάλο μέρος της συλλογής προέρχεται από δωρεές πατρινών πολιτών που είχαν διατελέσει σε υψηλά πολιτειακά αξιώματα, αλλά και από αγορές. Επίσης, διαθέτει σημαντικό αριθμό πολυτίμων και σπανίων βιβλίων από την εποχή του 16ου αιώνα ακόμα, αλλά και πολλά σημαντικά προσωπικά αρχεία σημαινόντων προσωπικοτήτων της Αχαΐας.
Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας
Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας λειτουργεί στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Πατρών και αποτελεί έναν ευχάριστο χώρο άτυπης εκπαίδευσης, πειραματισμού, συνεργασίας, απόκτησης γνώσης και εμπειρίας, αλλά και διασκέδασης. Στο ΜΕΤ λειτουργεί μόνιμη έκθεση με θέμα «Οι τηλεπικοινωνίες στη ζωή μας» και διοργανώνεται ένας αριθμός περιοδικών εκθέσεων κάθε χρόνο με θέματα που άπτονται των επιστημών και της τεχνολογίας, του περιβάλλοντος, αλλά και της σχέσης της επιστήμης με την τέχνη.

Μαρίνα
Η Μαρίνα βρίσκεται στην Βόρεια πλευρά της Πάτρας και μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 450 σκάφη. Η πλειοψηφία των σκαφών είναι μόνιμα ελλιμενιζόμενα, όμως υπάρχει και προβλήτα για διερχόμενα και φιλοξενούμενα σκάφη. Είναι ιδανική για ελλιμενισμό ιστιοπλοϊκών σκαφών μέχρι 18 μέτρα, καθώς και μικρών μότορ γιώτ (Motor Yacht). Από τη Μαρίνα μπορείτε να απολαύσετε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Αρχαία Ολυμπία
Σε απόσταση 102 χλμ από τα Βραχνέικα βρίσκεται το «λίκνο» του πολιτισμού, η Αρχαία Ολυμπία. Ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων κι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους. Στην ονομαζόμενη και «Κοιλάδα των θεών», άνθισε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας και η γενέτειρα των πιο σημαντικών αθλητικών γεγονότων. Οι επισκέπτες της Αρχαίας Ολυμπίας μπορούν να περιηγηθούν στα εντυπωσιακά αρχαία κτίσματα, στα οποία οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν ως τόπους λατρείας, άθλησης και συνεδρίων. Εκεί, βρίσκεται και το μουσείο της Ολυμπίας, όπου θα δείτε από κοντά αρχαία εκθέματα με πιο σημαντικά, τον Ερμή του Πραξιτέλους, ένα από τα πιο ονομαστά αρχαία αγάλματα, τη Νίκη του Παιωνίου, ένα από τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής πλαστικής και τον γλυπτό διάκοσμο του Ναού του Διός, ένα από τα ωραιότερα σύνολα που σώζονται από την αρχαία ελληνική τέχνη.
Παραλίες

Βραχνέικα
Τα Βραχνέικα διαθέτουν μία από τις πιο όμορφες κοντινές στο αστικό συγκρότημα της Πάτρας, παραλίες με άμμο και ψιλή πέτρα. Η παραλία εκτείνεται κατά μήκος της δυτικής ακτογραμμής, ενώ σε αρκετά σημεία είναι οργανωμένη, διαθέτοντας ξαπλώστρες, ομπρέλες και ναυαγοσώστη. Ωστόσο, αυτό που καθιστά μοναδική την παραλία των Βραχνεΐκων είναι τα δεκάδες παραλιακά καταστήματα εστίασης, δίπλα στο κύμα με φόντο τον πατραϊκό. Γραφικές ψαροταβέρνες, ψητοπωλεία, πιτσαρίες, καφέ και μπαρ δημιουργούν προσφέρουν αμέτρητες επιλογές, είτε αν πρόκειται για οικογένειες, είτε για φίλους και ζευγάρια.

Λακκόπετρα
Στα δυτικά της Αχαΐας τα γαλαζοπράσινα και καθαρά νερά μας καλούν να απολαύσουμε το μπάνιο μας σε μία από τις πιο όμορφες, αμμώδεις παραλίες της περιοχής. Ψάθινες ομπρέλες, ξαπλώστρες και πολλά beach bars και καντίνες εξυπηρετούν τις ανάγκες των λουομένων.

Καλόγρια
45’ Νοτιοδυτικά της Πάτρας η μορφολογία της φύσης έχει δημιουργήσει μια από τις κορυφαίες ελληνικές παραλίες. Η παραλία της Καλογριάς με την ατελείωτη χρυσή αμμουδιά και τα υπέροχα νερά είναι ιδιαίτερα γνωστή, ενώ είναι οργανωμένη. Η παραλία της Καλογριάς βρίσκεται εντός του εθνικού πάρκου υγροτόπων λιμνοθάλασσας Κοτυχίου και δάσους Στροφυλιάς, το οποίο είναι το μεγαλύτερο δάσος κουκουναριάς στην Ελλάδα.

Γιαννισκάρι
Το Γιαννισκάρι είναι δημοφιλής μικρή αμμουδερή παραλία της Δυτικής Αχαΐας σε πολύ μικρό ορμίσκο νοτίως του ακρωτηρίου Άραξος. Βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, στο βόρειο τμήμα του Κυλλήνιου κόλπου, και σε απομονωμένη τοποθεσία εντός του Εθνικού Πάρκου υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς. Από την Πάτρα απέχει περίπου 44 χλμ και παρέχει άπλετη θέα προς την Κεφαλονιά αλλά και στο νησί της Οξυάς στις εκβολές του Αχελώου.

Νιφορέικα
Η παραλία Νιφορέικα βρίσκεται στη Δυτική Αχαΐα, εντός του Πατραϊκού Κόλπου. Έχει άμμο και πέτρα με πολλά αλμυρίκια. Τμήμα της παραλίας είναι οργανωμένο και διαθέτει υποδομές εξυπηρέτησης στων λουομένων όπως, ομπρέλες, ξαπλώστρες, WC, ντους, κ.α.

Ρίο
Στην ανατολική πλευρά της Πάτρας βρίσκεται το Ρίο. Οι παραλίες κατά μήκος του Ρίου είναι βοτσαλωτές, με γαλανά νερά και μαγευτική θέα στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο και στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε εστιατόρια, beach bar και καφετέριες για έναν καφέ, ποτό ή και φαγητό μετά το μπάνιο σας.